Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2019 10:18
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kvůli kouření e-cigaret již údajně zemřelo 5 lidí, vaping způsobil i více než 450 plicních chorob

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americká zdravotnická komora registruje další případ, při němž údajně přišel o život člověk kvůli kouření e-cigarety.

V posledních dnech jsme informovali už o čtyřech úmrtích, které podle amerických úřadů způsobilo kouření e-cigarety. Aktuálně probíhá v případech vyšetřování, stále však není jisté, zda za problémy stojí konkrétní zařízení, nebo substance, resp. náplně, které následně kuřáci inhalují. Science News aktuálně informuje o páté smrti, za kterou má údajně stejně stát tzv. vaping.

Doporučeno
Jsou e-cigarety nebezpečnější než klasické, nebo jsou vhodnou alternativou, která s sebou nenese zdravotní rizika? Jsou e-cigarety nebezpečnější než klasické, nebo jsou vhodnou alternativou, která s sebou nenese zdravotní rizika? 13. července 2019 12:09

Kromě toho zaznamenávají nemocnice napříč Spojenými státy i stovky případů plicních onemocnění, které jsou přímo napojeny na kouření e-cigaret. Dohromady jich už má být více než 450, toto číslo je alarmující také kvůli skutečnosti, že před týdnem informovaly americké zdravotnické úřady o méně než polovině případů.

Aktuálně ministerstvo zdravotnictví žádá, aby lidé e-cigarety nepoužívali a zdůrazňuje, že vaping je obzvláště nebezpečný pro mládež a těhotné ženy. Z probíhajícího vyšetřování je známo, že během 5. září aktuálního roku byly v některých podezřelých náplních naměřeny vysoké hodnoty chemikálie s obsahem vitaminu E.

Domů
Sdílet
Diskuse