Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2019 9:24
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Aktivistka Greta Thunberg a stovky školáků protestovaly před Bílým domem. Trumpovi posílají jasný vzkaz

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Chraňte naši budoucnost, ozývalo se ulicemi Washingtonu.

Teprve 16letá švédská aktivistka Greta Thunberg, o níž je poslední měsíce slyšet stále více a více, koncem srpna na jachtě doplula do New Yorku. Od momentu, kdy přijela do Spojených států, upozorňuje na důležitost klimatických změn a jasné vzkazy posílá i Donaldu Trumpovi. Aktuálně se rozhodla uspořádat protest přímo před Bílým domem.

Doporučeno
Aktivistka Greta Thunberg dorazila do New Yorku poté, co 15 dní plula přes Atlantik Aktivistka Greta Thunberg dorazila do New Yorku poté, co 15 dní plula přes Atlantik 28. srpna 2019 16:27

Jak informuje Guardian, mladá Švédka inspirovala řadu lidí, převážně mladých školáků, aby se společně s ní zúčastnili stávky před sídlem amerického prezidenta. Do protestu se zapojilo přibližně 1 500 lidí, převážně šlo o studenty. Skupina v čele s Gretou žádala, aby vláda začala jednat a zastavila globální oteplování. Země by měla podle protestujícího davu omezit spotřebu fosilních paliv.

Demonstranti byli ze všech stran obklopeni novináři, kvůli čemuž měli zpočátku potíže s plánovaným pochodem směrem k Bílému domu. „Chraňte naši budoucnost,“ skandovalo se v ulicích Washingtonu. Jakmile se Greta dostala mezi dav, zúčastnění jí děkovali za vše, co dělá.

Doporučeno
Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg 30. července 2019 15:20

Mladá švédská aktivistka získala mezinárodní pozornost hnutím Pátky za budoucnost #FridaysForFuture, které po celém světě organizuje školácké protesty. Zapojilo se do nich více než 100 měst z celého světa, včetně Prahy.

Domů
Sdílet
Diskuse