Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2019 20:51
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Na Kapverdách moře vyplavilo 136 uhynulých delfínů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Většinu zvířat se nepodařilo zachránit.

Hrozný pohled se naskytl v úterý lidem, kteří žijí či tráví dovolenou na Kapverdských ostrovech. Moře vyplavilo až 136 mrtvých delfínů. To, co způsobilo úmrtí delfínů, zatím není jasné, píše CBS.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CBS News (@cbsnews),

Podle organizace BIOS Cape Verd moře vyplavilo celkem 163 zvířat, některé se podařilo zachránit. Úřady nakonec pohřbily většinu z nich, musely použít buldozery. Ještě předtím byly odebrány vzorky z 50 zvířat a vědci budou zjišťovat příčinu hromadného úmrtí. Vědci si s sebou také vzali 4 delfíny a zmrazili je, v brzké době je budou studovat, uvedla organizace na Facebooku.

Doporučeno
V Japonsku začal masakr, při kterém se pobřežní vody zbarví do ruda krví delfínů V Japonsku začal masakr, při kterém se pobřežní vody zbarví do ruda krví delfínů 3. září 2019 9:20

Důvodů, proč zvířata uhynula, může být několik. Mohla je zabít olejová skvrna, chemikálie vypuštěné do moře či jiná nebezpečná látka. Něco podobného se stalo v minulosti i v Mexickém zálivu. V únoru tam uhynulo přibližně 300 delfínů, což je až trojnásobek obvyklého počtu.

Domů
Sdílet
Diskuse