Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2019 18:26
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Problémový soused z Prachatic měl úmyslně vyhodit bytovku do vzduchu. Zranilo se devět lidí, jedna osoba zemřela

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hlavní podezřelý měl dlouhodobé problémy s ostatními obyvateli bytovky. V minulosti jim vyhrožoval a jednou založil v budově požár.

Obcí Lenora v okrese Prachatice v Jihočeském kraji otřásl výbuch. Podle nejnovějších informací TV Nova mělo jít o úmyslně zapříčinění. Postarat se o to měl problémový soused, který na následky výbuchu zahynul. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení na životech.

V pozůstatcích bytového domu se hasičům podařilo nalézt tři desetikilové propanbutanové láhve rozmístěné po jednotlivých patrech. Podezřelý měl také po chodbách vylít kanystr benzínu. Na místo činu byl přivolán i statik. Na jeho verdiktu závisí, zda se budou moci obyvatelé vrátit do svých příbytků.

Doporučeno
Výbuch sopky v Rusku způsobil fialové zbarvení oblohy po celém světě Výbuch sopky v Rusku způsobil fialové zbarvení oblohy po celém světě 18. září 2019 15:47

V důsledku výbuchu zemřela jedna osoba a devět bylo zraněno, z čehož dva vážně. Poškozené jsou i bytovky v okolí výbuchu. Podle statika se však nebudou muset zbourat. Konfliktní soused, který je aktuálně hlavním podezřelým, měl mít údajně dlouhodobé problémy s ostatními obyvateli bytovky.

V minulosti jim prý vyhrožoval a už jednou založil v budově požár. Někteří sousedé prý mají v plánu podat trestní oznámení na úřady, které v té době nijak nezasáhly.

Domů
Sdílet
Diskuse