Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2019 13:52
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg: Je dobré, že jsem jiná než ostatní. Lidé si neuvědomují, jaká krize nám hrozí

NEWS
Uložit Uložené

Mladá aktivista přijala pozvání do dalšího rozhovoru.

Greta Thunberg už několik měsíců polarizuje společnost kvůli své iniciativě změnit svět. Snaží se rozšířit povědomí o blížící se katastrofě, protože se naše Země otepluje výrazně rychleji, než předpokládají vědci, což může mít katastrofické následky pro budoucí generace.

K její kritikům patří americký a ruský prezident, ale i široká veřejnost. Mnoho odpůrců jejích názorů obzvláště znepokojuje, že jí je 16 let a trpí Aspergerovým syndromem. Ten se v jejím případě projevuje například atypickou gestikulací.

V aktuálním rozhovoru pro People prozradila svůj pohled i na tuto problematiku. „Být jiný než ostatní, je dobře, je to něco, o co by se měl snažit každý z nás,“ prozrazuje Greta Thunberg. Zároveň dodává, že kritiku vůči její psychické poruše ignoruje a podle ní jsou podobní lidé zoufalci.

Doporučeno
Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz 4. října 2019 11:58

Bojovnice proti klimatickým změnám sice na první pohled působí jako šiřitel negativity, v rozhovoru ale vysvětluje, že ve skutečnosti je jejím cílem vyvrátit některé závěry odborníků: „I když někteří vědci říkají, že už jsme promarnili šanci na záchranu planety, takto nemůžeme přemýšlet,“ dodává 16letá Švédka. 

Za největší problém obecně považuje skutečnost, že si široká veřejnost neuvědomuje, jak velká klimatická krize ve skutečnosti je. Lidé podle ní už dnes kvůli nečinnosti a přehřívání Země trpí – jako příklady uvádí extrémní sucha, povodně a hurikány.

Doporučeno
Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování 8. října 2019 17:12
Domů
Sdílet
Diskuse