Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2019 11:22
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Muž vysoudil 8 miliard dolarů za to, že mu z léků narostla prsa. Společnost prodávající lék doufá, že rozhodnutí bude zrušeno

NEWS
Uložit Uložené

Výše pokuty je prý nepřiměřeně vysoká.

Společnost Johnson & Johnson bude možná muset sáhnout hluboko do kapsy. Důvodem je, že prodávala lék, po kterém mužům mohla narůst prsa. Jmenuje se Risperdal a v informačním letáku nebylo napsáno upozornění, informuje CNN.

26letý Nicholas Murray užíval Risperdal, když mu bylo 9 let, diagnostikovali mu poruchu autistického spektra. Dnes žádá 8 miliard dolarů.

Doporučeno
Muže olízl pes, museli mu amputovat všechny končetiny a nos. Svého domácího mazlíčka má stále rád Muže olízl pes, museli mu amputovat všechny končetiny a nos. Svého domácího mazlíčka má stále rád 28. září 2019 20:41

Jeho právníci uvedli, že společnost Johnson & Johnson úmyslně zatajována vedlejší účinek léku. Dodali, že ve společnosti ztratila kredit.

J & J v prohlášení nesouhlasí s výší pokuty, podle společnosti je nepřiměřeně vysoká a doufá, že bude zrušena. Zároveň dodala, že porota u soudu neslyšela všechny pozitivní účinky přípravku Risperdal. Čas ukáže, zda bude rozhodnutí soudu pravomocné.

Domů
Sdílet
Diskuse