Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2019 7:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Star Wars spěje po 40 letech ke konci. Epický trailer pro Epizodu IX slibuje, že odpoví na spoustu příběhových otázek

Star Wars spěje po 40 letech ke konci. Epický trailer pro Epizodu IX slibuje, že odpoví na spoustu příběhových otázek
Zdroj: Lucasfilm/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Uspokojí J. J. Abrams nároky fanoušků po celém světě?

Lucasfilm a Disney uvolňují finální trailer pro Epizodu IX ze Skywalker ságy. Velkolepý příběh rozpínající se napříč 5 dekádami skončí svou pouť již tento prosinec. Za kormidlo byl přizván opět J. J. Abrams, který sequelovou trilogii nastartoval s The Force Awakens. Přepsal si scénář a upravil příběh, no a dnes máme možnost nahlédnout na plody jeho práce.

Abrams má neuvěřitelně náročný úkol. Nejenže musel napravovat svou šachovnici poté, co mu ji Rian Johnson rozbil, musí myslet i na příběh zbývajících 7 filmů a ságy jako takové. Sám tvrdí, že cílili na to, aby diváci, kteří by si ságu pustili od začátku do konce, byli s celistvostí příběhu uspokojeni. Abrams tak musí ukončit příběhy smysluplně, logicky, emotivně a tak, aby to jako celek dávalo smysl a zároveň musí odpovědět na řadu nepříjemných otázek.

Některé jsou tu s námi od začátku, některé pár dekád, no a některé si položil on sám. V každém případě toho musel z příběhového hlediska vyřešit co nejvíce a my doufáme, že to nebude jedno velké klišé, a že nás tvůrci Star Wars ještě naposledy překvapí a uvrhnou do varu.

Příběh se bude odehrávat rok po událostech The Last Jedi a poznáváme v něm několik nových postav. Z nováčků přivítáme Naomi Ackie (Dr. Who), Richarda E. Granta a Keri Russell. V první řadě se však vrátí Ian McDiarmid jako Palpatine a Billy Dee Williams jako Lando Calrissian. Uvidíme i Luka Skywalkera, i když nevíme přesně, v jaké formě.

Epizodu IX zrežíroval J. J. Abrams (The Force Awakens, Star Trek). Scénář napsal společně s Chrisem Terrinem (Argo, BvS). Premiéra se uskuteční 19. prosince (prosinec) 2019. Pro více informací o Star Wars: Episode IX klikej sem. Rozbor prvního traileru najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse