Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2019 13:18
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Pražské orgie představí večírky plné nevázaného sexu a totalitní režim ČSSR v 70. letech

Pražské orgie představí večírky plné nevázaného sexu a totalitní režim ČSSR v 70. letech
Zdroj: Bioscop
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Režisérka Irena Pavlásková ukáže divákům zákoutí Prahy, o kterých možná neměli ani tušení.

V polovině 70. let minulého století se do Prahy dostává americký spisovatel Nathan Zuckerman (alter ego autora Philipa Rotha). Cílem jeho cesty je získání povídek napsaných mužem zavražděným nacisty. V Praze poznává ženu jménem Olga, která ho zavede do světa nezkrotných žen a žádostivých mužů.

Ti se na večírcích oddávají různým druhům radovánek. Právě tato navenek neviditelná tvář města je v jasném kontrastu s totalitním režimem ovlivňujícím nejen místní umělce, ale i všechny obyvatel. Ve světě, který je Nathanovi (respektive Philipovi) výjimečné cizí, však vůbec netuší, komu má vlastně věřit. Na každém kroku ho navíc sleduje StB.

Spisovatele ve filmu s názvem Pražské orgie ztvárnil Kanaďan Jonas Chernick a nezkrotnou Olgu si zahrála Ruska Ksenija Rappaport. Kromě nich ve filmu uvidíme i Pavla Kříže, Kláru Issovou, Jiřího Havelku, Miroslava Táborského, Martina Stránského, Jana Hrušínského či Petra Vondráčka.

Snímek režírovala a o scénář se postarala Irena Pavlásková, jejíž komediální drama Fotograf bylo v roce 2015 nominováno na Českého lva

Příběh vychází z knižní předlohy (Pražské orgie – Intelektuálové v kleštích totality) hlavního hrdiny filmu a dnes už zesnulého držitele Pulitzerovy ceny Philipa Rotha. Česká premiéra erotického dramatu Pražské orgie je plánována na 10. října 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse