Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2016 13:26
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Další srdcervoucí dokument od Netflixu nám představí dvě dívky, které byly sexuálně napadeny a šikanovány na sociálních sítích

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dokument Audrie & Daisy je svědkem negativů dnešní doby.

Audrie Pott a Daisy Coleman se nikdy nesetkaly osobně, ale tyto dvě americké teenagerky sdílejí strašlivou osobní zkušenost, která se v naší kultuře, v níž dominuje internetová interakce, stává až příliš běžnou. V dokumentu nazvaném Audrie & Daisy od Bonnie CohenJona Shenka sledují diváci děsivě podobné příběhy dvou dívek, které se spojují v jeden příběh o kyberšikaně, který by měl diváky zanechat v úzkostném stavu a s roztřepanýma rukama. Obě mladé ženy byly sexuálně napadeny, když byly pod vlivem alkoholu. V té době byly ještě teenagerky a chodily na střední školu.

Bezprostředně po události je začali na sociálních sítích šikanovat jejich spolužáci a dokonce i ti, kteří se na sexuálním napadení přímo podíleli. Audrie a Daisy v dokumentárním filmu od Netflixu přiblížily svůj příběh každá odlišně, avšak dohromady z toho vznikl srdcervoucí a především aktuální a skutečný příběh. V první polovině letošního roku film debutoval na festivalu Sundance a pro běžné diváky bude uvolněn 23. září (september) tohoto roku. Dočkáme se stejně silného příběhu jako u dokumentární série Making a Murderer?

Domů
Sdílet
Diskuse