Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2019 18:53
Čas čtení 0:00
Peter Hlavička

adidas bude testovat tenisky Boost ve vesmíru

adidas bude testovat tenisky Boost ve vesmíru
Zdroj: adidas
MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Do projektu se zapojila i NASA, tenisky s podrážkou Boost by tak zanedlouho mohly projít velkými změnami.

Ať už mluvíme o podrážkách z 3D tiskárny, 100% recyklovatelných materiálech nebo teniskách z mořského odpadu, do vývoje nových technologií adidas investoval v posledních letech pořádně peníze.

Doporučeno
Ozbrojení teenageři z Brna přepadávali lidi kvůli Yeezům a Balenciagám Ozbrojení teenageři z Brna přepadávali lidi kvůli Yeezům a Balenciagám 27. února 2019 17:44

Tentokrát však posouvá odvětví sportovní obuvi na zcela nový level a technologie Boost se tak bude testovat v laboratořích Mezinárodní vesmírné stanice ISS, která obíhá ve výšce 408 km nad zemí.

adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre
adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre Zdroj: adidas

Ve spolupráci s NASA by se v brzké době měla do zmíněné laboratoře mezinárodní vesmírné stanice ve vesmíru dostat zásilka materiálů a klíčových komponentů od adidasu.

Astronauti budou následně provádět různé experimenty při tvorbě podrážek sportovních tenisek a sledovat přitom, jak ovlivňuje stav beztíže pohyb a formování samotných kuliček Boost.

adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre
adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre Zdroj: adidas

Celý proces bude zaznamenáván vysokorychlostní kamerou a vzorky podrážek budou následně odeslány zpět na Zemi. Cílem je pochopitelně vylepšení výrobního procesu a samotné technologie Boost, jejíž potenciál by se mohl podle vědců rozšířit právě v podmínkách nízké gravitace.

Domů
Sdílet
Diskuse