Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2019 17:44
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Ozbrojení teenageři z Brna přepadávali lidi kvůli Yeezům a Balenciagám

MÓDA BALENCIAGA
Uložit Uložené

Zájemce o značkové módní kousky musel místo vysnívaných bot řešit obavu o svůj život.

Brněnští kriminalisté z 1. oddělení měli v uplynulých měsících napilno. Řešili totiž případ skupiny mladíků, kteří si přivydělávali loupežemi. Přes falešné účty na sociálních sítích předstírali zájem o nákup či prodej značkových bot, pak trvali na penězích v hotovosti při předání.

Když se se pak zájemcem setkali na domluveném místě, bylo jasné, že mají nekalé úmysly. V prvním případ boty nabízeli pachatelé a dělali si zálusk na peníze, které měl kupující u sebe„Při schůzce domluvenou cenu čtyři a půl tisíce navýšili na pět tisíc. To se kupujícímu nelíbilo (ani mu boty nebyly ukázány) a řekl, že s prodejem nesouhlasí,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Petra Hrůzová. To skupinu prodejců naštvalo, přičemž jeden z nich vytáhl pistoli se slovy „Dej mi peníze nebo tě zastřelím“

Gang z Brna sjednával schůzky kvůli předání Yeezů nebo Balenciaga bot. Zájemce pak přepadával pistolí
Gang z Brna sjednával schůzky kvůli předání Yeezů nebo Balenciaga bot. Zájemce pak přepadával pistolí Zdroj: Policie ČR

Toto ilegální obohacení však mladým pachatelům nestačilo. Přes internet si sjednali další schůzku, tentokrát v roli kupujících. V plánu měli koupit boty za šest tisíc korun, ani tentokrát ale ke korektní transakci nedošlo. 

Jeden z dvojce podezřelých si boty chtěl totiž předem vyzkoušet. Jakmile je obul, rozhodl se bez zaplacení odejít. Když ho prodávající chytil za bundu, znovu se opakoval scénář z předchozí situace – na poškozeného totiž vytáhl zbraň.

Gang z Brna sjednával schůzky kvůli předání Yeezů nebo Balenciaga bot. Zájemce pak přepadával pistolí
Gang z Brna sjednával schůzky kvůli předání Yeezů nebo Balenciaga bot. Zájemce pak přepadával pistolí Zdroj: Policie ČR

Třetí situace probíhala obdobně, opět tu hrály roli drahé boty, tentokrát v hodnotě sedmi tisíc. Když si jeden z podezřelých značkovou obuv nasadil, aby ji vyzkoušel, jeho kumpáni si všimli, že má samotný prodávající jedny drahé na sobě. Povalili ho proto na zem a boty mu sundali, načež z místa činu utekli pryč. Každá schůzka probíhala na odlehlých místech, kde nehrozila přítomnost svědků. 

Policie gang vypátrala a při domovních prohlídkách nalezla čtyři pistole. Celkem se skupina dopustila škody za téměř třicet tisíc korun. Hlavnímu kumpánovi těchto hypebeast kriminálníků je teprve 16 let a momentálně se nachází ve vazbě, ostatní jsou stíháni na svobodě. Ani jeden z nich nedosáhl plnoletosti. 

Domů
Sdílet
Diskuse