Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2019 14:55
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čeští hokejisté vyhráli turnaj Karjala! Nezastavili je ani Rusové

SPORT
Uložit Uložené

Čeští hokejisté vyhráli turnaj Karjala! Nezastavili je ani Rusové

Český hokejový tým vstoupil do nové sezóny nekompromisně. V neděli si připsal výhru nad Rusy a získal si tak celkové prvenství na turnaji Karjala. Jde o teprve druhý titul z tohoto turnaje. Poslední si naši hoši přivezli v roce 2012 pod trenérem Hadamczikem. Dospěli k němu poté, co hned na úvod turnaje porazili Švédy, následně na nájezdy zdolali Finy a dnes se skóre 3:0 i ruský výběr. Díky tomu nemusí čekat na výsledek večerního zápasu Švédsko : Finsko a mohou rovnou slavit.

Přitom v úvodu první třetiny to vypadalo, že Rusové budou mít převahu. Byli aktivnější a náš brankář Roman Will musel vytasit hned několik zákroků. Naštěstí ale puk za sebe nepustil a Češi mohli naopak díky brance Jana Kováře slavit v 11. minutě první gól zápasu. V první třetině už přes velké šance na obou stranách žádná další branka nepadla. 

Doporučeno
Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show 10. listopadu 2019 4:57

Ve druhé třetině měli ze hry více Rusové. Hráli několik desítek vteřin přesilovku 5 na 3, ale nedokázali ji využít. Brankář Roman Will a obětavost hráčů českého výběru zařídili, že nepadla ani jedna branka. I po druhé třetině si tak český národní hokejový tým odvážel vratké jednogólové vedení.

Poslední třetina přinesla opět napjatou atmosféru, kterou rozsekla až v 53. minutě situace, kdy se do brankoviště natlačilo hned několik ruských hráčů i s pukem. Rozhodčí odpískal trestné střílení, ale vzápětí se jel poradit na video, zda náhodou puk neproklouzl za brankovou čáru. Po velmi dlouhém zkoumání ukázal na gól pro český tým! Připsán byl Lukáši Sedlákovi.

V závěru zápasu, 14 vteřin před koncem Andrej Nestrašil trefil prázdnou bránu a zajistil našemu týmu výhru 3:0 nad sbornou a spolu s tím prvenství v celém turnaji Karjala.

Doporučeno
Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století 8. listopadu 2019 17:21
Domů
Sdílet
Diskuse