Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 10:19
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Tisícům uživatelů Disney+ hackli účty. Nyní se prodávají na dark webu

FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Společnost Disney v nedávné době přijala řadu stížností ohledně krádeže účtů od streamovací služby Disney+.

Od spuštění Disney+ měli hackeři dosud ukrást tisíce účtů, píše BBC. Mnozí původní majitelé se vyřešení problému dosud nedočkali. Společnost zatím odmítla vzniklou situaci komentovat. Portál Zdnet tvrdí, že řada z účtů byla prodána prostřednictvím dark webu. Některé z nich dokonce jen za poloviční cenu, než za jakou byl originální účet zakoupen.

Mnozí okradeni zákazníci tvrdili, že si na přístup k streamovací platformě Disney+ vytvořili unikátní hesla, čímž vyloučili možnost, že by se hackeři dostali do jejich účtu kvůli tomu, že dané heslo používali ve více službách.

Vedoucí výzkumník z Cyberlnt Jason Hill ale tvrdí, že aktuální situace nasvědčuje o opaku. Hill si myslí, že se hackeři mohli dostat nejprve k heslům z jiných webů a následně je zkusili použít přes Disney+. Do budoucna by ale mohlo pomoci i to, kdyby společnost Disney pro svou streamovací platformu zavedla dvoustupňové ověřování hesla. Více informací o službě Disney+ dočteš v tomto vlákně.

Doporučeno
Za komunistů se žilo líp a listopad 89 byl spiknutí? Největší lži o sametové revoluci a socialismu v Československu Za komunistů se žilo líp a listopad 89 byl spiknutí? Největší lži o sametové revoluci a socialismu v Československu 17. listopadu 2019 14:00
Domů
Sdílet
Diskuse