Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2019 9:34
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Úplatky v podobe zmrzliny a špagiet? V Taliansku sa tak podniky chceli vyhnúť hygienickej kontrole

NEWS
Uložit Uložené

Netradičné úplatky dostávali policajti v Ríme.

Keď chceš robiť biznis, potrebuješ na to dobrý nápad, nápaditý marketing a, samozrejme, premyslený biznis plán. O to viac, ak sa chystáš podnikať vo veľkomeste, akým je Rím.

No a ak tam chceš mať pokoj od úradov, podľa všetkého by si musel byť za dobre s miestnymi policajtmi. Tamojšia mestská polícia bola totiž obvinená z toho, že brala úplatky. V podobe zmrzliny a cestovín, informuje The Telegraph.

Doporučeno
Billie Eilish expanduje, chce oslovit i nejmenší. Přestože nerozumí její hudbě, mohou alespoň vypadat jako ona Billie Eilish expanduje, chce oslovit i nejmenší. Přestože nerozumí její hudbě, mohou alespoň vypadat jako ona 19. listopadu 2019 20:34

Korupcia sa odohrávala na najfrekventovanejších turistických miestach v Ríme. Momentálne prešetrujú konanie troch dôstojníkov mestskej polície, ktorí mali poskytovať podnikom informácie o hygienických kontrolách. Tie totiž vedia udeliť mastné pokuty. Na oplátku boli odmeňovaní kopčekmi zmrzliny, špagetami alla carbonara či inými bezplatnými jedlami.

Úplatky v podobe zmrzliny a špagiet? V Taliansku sa tak podniky chceli vyhnúť hygienickej kontrole
Zdroj: Fineas Anton/Unsplash

Mestskí policajti nadviazali priateľské vzťahy s miestnymi podnikmi. Upozorňovali personál, kedy by ich mali „navštíviť“ hygienici. „Sme presvedčení, že situáciu vieme vysvetliť na súde,“ povedala právnička obvinených Michele Gentiloni Silveri. Nezvyčajné úplatkárstvo sa podarilo odhaliť pri vyšetrovaní mafie ‘Ndrangheta, ktorá má operovať v historickom centre mesta.

Domů
Sdílet
Diskuse