Méně sacharidů, více bílkovin a navíc jednoduchá příprava. Nemusíš se obávat žádného válení ani čekání na kynutí těsta.
Někdo, kdo nemá rád pizzu? Takových lidí opravdu není mnoho. Existuje množství její zdravějších variant od tuňákového těsta přes cuketové až po květákové. Dnes jsme si pro vás připravili další verzi, a to z tvarohu. Obloha už je jen na tobě, takže si můžeš připravit tvou oblíbenou šunkovou, sýrovou či ananasovou pizzu. Všechny ingredience bys měl mít i právě teď doma, takže neváhej a pusť se do toho.
INGREDIENCE
na těsto
100 g jemného tvarohu
30 g celozrnné špaldové mouky
1 bílek
sůl
černé koření
na oblohu (dle preferencí)
kečup / rajčatový protlak
schwarzwaldská šunka
krůtí šunka
mozzarella
rajčata
rukola
bazalka
oregano
POSTUP
Všechny suroviny smícháme na hladké těsto. Rozetřeme ho na pečicí papír do tvaru kruhu. Můžeme si pomoci tím, že si na papír obkreslíme kruh např. podle dortové formy. Těsto natřeme kečupem nebo rajčatovým protlakem smíchaným se sušenou bazalkou a oregánem. Podle chuti přidáme šunku, sýr, zeleninu... Pizzu pečeme 20-25 minut na 200 °C.
Pokud se ti recept podaří, sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit naším hashtagem.
NUTRIČNÍ HODNOTY
(bez oblohy)
Kalorie: 191
Bílkoviny: 19 g
Sacharidy: 26 g (z toho vláknina 3 g)
Tuky: 1 g