Měkoučké čokoládové brownie bez lepku či laktózy. Potěší tě skvělá chuť s ještě lepšími nutričními hodnotami.
Brownies si zkrátka musíš zamilovat. Čokoláda s čokoládou ani nemůže chutnat špatně. V dnešní verzi jsme běžnou mouku zaměnili za kokosovou. Obsahuje hodně vlákniny a méně sacharidů než ta obyčejná. Právě díky této mouce jsou brownies nadýchané a jemné. Pro vyšší obsah bílkovin jsme nezapomněli ani na protein, ale když ho vynecháš, nic nezkazíš. Do těsta můžeš přihodit i oříšky nebo větší množství čokolády.
INGREDIENCE
3 vajíčka
50 g kokosové mouky
30 g kakaa
1 odměrka proteinu (vynechat u bezlaktózové verze)
50 g jablkového pyré (dětská výživa)
20 g kokosového oleje
100 ml vody
sladidlo podle chuti (použili jsme 40 ml javorového sirupu a stévii)
1/2 ČL vanilkového extraktu
1 ČL kypřícího prášku
30 g kvalitní horké čokolády
POSTUP
Vajíčka si našleháme s kokosovým olejem. Dále přilijeme javorový sirup, vanilkový extrakt, vodu a jablečné pyré. Postupně vmícháváme protein, kokosovou mouku, kakao, kypřící prášek a stévii. Na závěr přimícháme do těsta kousky kvalitní hořké čokolády. Brownies pečeme 30 minut na 180 °C. Před podáváním můžeme polít čokoládovým sirupem.
NUTRIČNÍ INFORMACE
(na 1 kousek, z celkového množství jich vyjde 16)
Kalorie: 63
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 6 g
Tuky: 3 g
Pokud se ti recept podaří, věz, že sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit naším hashtagem.
Fitness Marlenku, pudinkové řezy, skvělý makovník, Raffaello dort a další fitness recepty najdeš i v našem novém e-booku. Kromě zdravých receptů i tipy a rady do kuchyně & fakta o výživě.