Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. listopadu 2019 13:50
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Mladí chlapci vymysleli spodní prádlo, které si nebudeš muset měnit celé týdny. Chtějí tak chránit životní prostředí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kromě toho však ušetří i peníze.

Mladí chlapci z Dánska přišli ze super nápadem, informuje Business Insider. Vymysleli spodní prádlo, které můžeš mít na sobě celé týdny, aniž bys ho musel vyprat. Sice to zní nechutně a ideálně akorát pro lenivce, Organic Basics však tvrdí, že koupí jejich produktu lidé ušetří peníze, ale hlavně životní prostředí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Organic Basics (@organicbasics),

Proces koupě spodního prádla je stejný asi pro každého. Koupíš si ho, nosíš ho a pereš a nakonec ho vyhodíš. Mads Fibiger, který značku založil, říká, že praní a sušení má velmi negativní vliv na životní prostředí. To je důvodem, proč spolu s kamarády založil Organic Basics.

Vymysleli spodní prádlo, které není třeba ani zdaleka prát tak často. Jejich tajemstvím je stříbro, což je antimikrobní kov. Používají ho například i v NASA, kde díky němu čistí vodu astronautů. Prádlo je pokryté tenoučkou vrstvou stříbra, které zabíjí 99,9 % bakterií a také ničí zápach. Produkt je dokonce 100% vyroben z recyklovaných materiálů.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Organic Basics (@organicbasics),

„Funguje to. Naše spodní prádlo může mít člověk na sobě mnohem déle než běžné. Ušetříte tím čas, peníze, vodu a energii,“ vysvětluje Mads. Produktů, které jsou vyráběny se stříbrem, je více a všechny najdeš v jejich online obchodě pod heslem SilverTech.

Domů
Sdílet
Diskuse