Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 13:33
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Italský politik prohlásil, že končí s Nutellou. Nacionalistovi se nelíbí, že krém obsahuje oříšky z Turecka

NEWS
Uložit Uložené

Politik bojkotuje populární čokoládově oříškový krém kvůli tomu, že neobsahuje 100procentní italské ingredience.

Bývalý italský ministr vnitra a současný lídr ultrapravicové opoziční strany Liga severu Matteo Salvini prohlásil, že bojkotuje Nutellu. Nelíbí se mu totiž, že populární čokoládovo-oříškový krém neobsahuje 100procentní italské ingredience.

Jak informuje Telegraph, Salvini uvedl, že již není fanouškem krému, který vyrábí italská společnost Ferrero, protože se dozvěděl, že obsahuje lískové ořechy dovážené z Turecka. Díky jeho výrokům v souvislosti s předností nacionálních zájmů je jeho strana Liga severu nejpopulárnější v celé Itálii. Má více než 30 % podpory od voličů.

Doporučeno
Test: Je pětkrát dražší konkurence Nutelly od Lindt lepší? Test: Je pětkrát dražší konkurence Nutelly od Lindt lepší? 11. července 2018 18:51

„Změnil jsem svůj postoj k Nutelle, protože jsem zjistil, že se v ní nacházejí turecké lískové oříšky a já raději pomáhám společnostem, které používají italské produkty,“ konstatuje politik. Dodal také, že pokud tím pomůže italským farmářům, raději bude konzumovat 100procentní italské produkty.

Taliansky politik vyhlásil, že končí s Nutellou. Národniarovi sa nepáči, že krém obsahuje oriešky z Turecka
Taliansky politik vyhlásil, že končí s Nutellou. Národniarovi sa nepáči, že krém obsahuje oriešky z Turecka Zdroj: TASR/AP

Salvini přitom často na sociálních sítích zveřejňuje fotografie svého jídla a nejednou se tam objevila i Nutella. S tím je však už konec, minimálně dokud společnost Ferrero bude nadále dovážet lískové oříšky z jiných zemí. Společnost je přitom největším odběratelem lískových oříšků na světě. Italská produkce lískových oříšků totiž nestačí na výrobu Nutelly.

Domů
Sdílet
Diskuse