Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2019 14:52
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Elon Musk si neodpustil vtip s referencí na marihuanu, když akcie Tesly dosáhly úrovně 420 dolarů

TECH MARIHUANA
Uložit Uložené

Podnikatel se pousmál, když akcie jeho společnosti Tesla dosáhly hranicě 420 dolarů, což je zároveň reference na marihuanu.

Společnosti Tesla, v jejímž čele stoji Elon Musk, se dařilo i v roce 2019. Důkazem je skutečnost, že hodnota akcií firmy stále roste. V posledních hodinách překročila úroveň 420 dolarů a v této souvislosti kontroverzní podnikatel a vizionář nezůstal své pověsti nic dlužen.

Na své nejoblíbenější sociální síti si v této souvislosti zavtipkoval, že akcie jeho společnosti jsou velmi vysoko („high“), což je slangový termín, který se používá v souvislosti s marihuanou po jejím požití. Důvod je jednoduchý, i číslo 420 se přímo spojuje s marihuanou.

Doporučeno
Elon Musk v nejnovějším rozhovoru kouří trávu a popíjí whisky Elon Musk v nejnovějším rozhovoru kouří trávu a popíjí whisky 7. září 2018 12:33

Zdá se, že toto číslo je pro Muska velmi symbolické, protože už v srpnu 2018 napsal, že má v plánu změnit společnost Tesla na soukromou, když dosáhne hranici 420 dolarů za akcii.

Zároveň dodal, že za tuto cenu chce odkoupit všechny veřejně obchodované akcie automobilky. Toto vyjádření na sociální síti ho v konečném důsledku stálo židli předsedy představenstva. Americký úřad pro cenné papíry mu za jeho prohlášení tehdy udělil pokutu 20 milionů dolarů.

Zpět
Sdílet
Diskuse