Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2020 19:28
Čas čtení 0:42
Vl Mi

Zemřel Christopher Tolkien, syn autora Pána prstenů

NEWS
Uložit Uložené

Bylo mu 95 let.

Smutná zpráva pro fanoušky Pána prstenů. Zemřel totiž Christopher Tolkien, syn autora knih ze světa Pána Prstenů J. R. R. Tolkiena. Christopher pokračoval v práci svého otce po jeho smrti. O jeho úmrtí informovala The Tolkien Society. „Vyjadřujeme nejhlubší soustrast Baillie, Simonovi, Adamovi, Rachel a celé rodině.“

Byl třetím synem J. R. R. Tolkiena a editoval většinu děl svého otce, která byla vydána po jeho smrti. Nakreslil také mapu Pána prstenů, která zdobila knihy vydané v 50. letech minulého století.

Doporučeno
Zkáza Númenoru a předkové Aragorna. Co všechno už víme o seriálovém Pánovi prstenů? Zkáza Númenoru a předkové Aragorna. Co všechno už víme o seriálovém Pánovi prstenů? 28. prosince 2019 17:21

John Ronald Reuel Tolkien napsal velké množství prací spojené se Středozemí, ne všechny stihl dokončit. Zemřel v roce 1973, po jeho smrti se do jeho poznámek pustil právě Christopher.

Měl s tím kopu práce, protože většina materiálu byla napsána rukou. Někdy dokonce nevěděl, co jeho otec myslel, proto musel hádat. V roce 1977 vydal knihu Silmarillion a kromě ní publikoval i další díla ze světa Pána prstenů, například Historie Středozemě.

Domů
Sdílet
Diskuse