Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2020 10:20
Čas čtení 1:46
Dominik Vetrák

Cyberpunk 2077 se odkládá o půl roku. Vývojáři budou přesto dělat extrémně dlouhé přesčasy

TECH
Uložit Uložené

Polská hra dorazí o něco později, než se původně plánovalo.

CD Projekt Red ohlásilo datum vydání Cyberpunku 2077 na loňské E3. Během konference Microsoftu vytáhli na stage Keanu Reevese, který pronesl, že se hry dočkáme již v dubnu 2020. Bohužel (nebo spíše naštěstí, jak se dozvíš v řádcích níže), byl titul včera odložen. CDPR vydalo důležité oznámení. Jejich nejnovější projekt se na pulty obchodů dostane 17. září, což je více než 5 měsíců po původním datu. 

Důvodem je klasicky více potřebného času pro doladění technických aspektů, opravení bugů, testování a podobně. Koneckonců, jde o gigantickou hru a nechtěli bychom, aby nám její hraní pokazily chyby. Zároveň si lidé z branže a hráči, kteří jsou si vědomi toho, jak takové velké projekty vznikají, oddechli. Znamenalo to, že vývojáři budou mít na práci více času a nebudou dělat tolik přesčasů (tzv. crunch).

Doporučeno
10 nejlepších her roku 2019 10 nejlepších her roku 2019 30. prosince 2019 18:21

Poslední týdny/měsíce před vydáním velké AAA hry se v podobně obrovských společnostech pracují povinné přesčasy, aby se stihly deadliny. Osmdesáti až stohodinové pracovní týdny nejsou ničím výjimečným a mnoho lidí už kvůli tomu vyhořelo, přišlo o rodiny a podobně.

Domů
Sdílet
Diskuse