Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2020 13:16
Čas čtení 0:57
Daniel Mikolášik

Známá módní značka čelí kritice. Modelové měli na přehlídce bílé dredy, prý zneužívají africkou kulturu

MÓDA
Uložit Uložené

Kadeřník, který měl paruky na svědomí, se musel omluvit.

Během aktuálně probíhajícího pařížského fashion weeku, na kterém se ukázaly mnohé hvězdy jako Bella Hadid, Quavo z Migos či J Balvin, jsme byli svědky mnoha oku lahodících, ale i bizarních situací. O jednu z nich se postarala i známá japonská streetwearová značka Comme des Garçons.

Jak informuje stanice BBC, značku obviňují z kulturního přivlastňování kvůli tomu, že údajně zneužila africkou kulturu. Modeluové měli totiž během přehlídky na hlavách bílé paruky imitující typické africké dredy, což okamžitě pobouřilo širokou veřejnost.

Doporučeno
Známá značka čelí kritice. Na propagaci svetru inspirovaného Černým panterem použila bílého modela Známá značka čelí kritice. Na propagaci svetru inspirovaného Černým panterem použila bílého modela 19. prosince 2018 17:10

Ty byly součástí podzimní a zimní kolekce Comme des Garçons, která spatřila světlo světa právě během pařížských módních dní. Značka však mezi publikem nenašla pochopení. Lidé ji okamžitě odsoudili a zkritizovali. Prý jde o veřejnou urážku.

O paruky se postaral známý kadeřník a vlasový stajlista Julien d'YS – brání se tím, že se nechal inspirovat starověkým Egyptem a rozhodně neměl v plánu někoho zesměšnit nebo urazit. Během přehlídky kromě bělochů vystoupili na molu i modelové tmavé pleti. Někteří z nich měli paruky, jiní měli zapletené vlastní vlasy.

„Mou inspirací pro Comme des Garçons show byl egyptský princ a jeho vzhled, který je skutečně krásný a inspirativní. Byla to pocta. Nikdy jsem tím nechtěl nikoho zranit nebo urazit. Pokud jsem se tím však skutečně někoho dotkl, hluboce se omlouvám,“ vyjádřil se Julien d'YS.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa juliendys (@juliendys),

Domů
Sdílet
Diskuse