Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 9:02
Čas čtení 1:17
Matej Krajčovič

NBA v nočních zápasech uctila památku Kobeho Bryanta. Nechyběla minuta ticha, ani pravidlo 24 vteřin

SPORT NBA
Uložit Uložené

Kobe Bryant hrával právě s číslem 24.

Svět basketbalu včera přišel o jednu ze svých legend. V soukromém vrtulníku Sikorsky S-76 zahynul 41letý Kobe Bryant, který svou aktivní kariéru v NBA ukončil v roce 2016. 

Bryant nikdy neměl oblečen jiný dres než ten v barvách LA Lakers. Pětkrát v něm vyhrál celou ligu. 

NBA včera normálně pokračovala a odehrálo se všech osm naplánovaných duelů, ale hráči samozřejmě využili příležitosti vzdát čest Bryantově památce, což ocenili i diváci na tribunách.

NBA si vo včerajších zápasoch uctila pamiatku Kobeho Bryanta. Nechýbala minúta ticha ani 24-sekundové pravidlo
Zdroj: TASR/ AP
Doporučeno
Aktualizováno: Kobe Bryant zemřel po havárii helikoptéry, bylo mu 41 let Aktualizováno: Kobe Bryant zemřel po havárii helikoptéry, bylo mu 41 let 26. ledna 2020 20:44

V zápase Toronto Raptors proti San Antoniu se například hráči obou týmů zastavili a počkali, než časomíra odečte 24 sekund, během kterých je v basketbalu družstvo s míčem povinné vystřelit, jinak jej automaticky získá soupeř. Kobe Bryant hrával právě s číslem 24.

V denverské Pepsi Center si zas domácí spolu s hráči z Houstonu a fanoušky legendu připomněli minutou ticha. Hlasatel také zmínil Bryantovy dvě zlaté olympijské medaile s USA z let 2008 a 2012.

Přidaly se ale i jiné známé osobnosti a sportovci, například Tiger Woods, Neymar, bývalý prezident Barack Obama nebo Lionel Messi.

Doporučeno
Pro Michaela Jordana byl Kobe Bryant jako mladší bratr, LeBron se neubránil slzám. S legendou se loučí i Kanye West, Messi či Obam Pro Michaela Jordana byl Kobe Bryant jako mladší bratr, LeBron se neubránil slzám. S legendou se loučí i Kanye West, Messi či Obam 27. ledna 2020 7:07

Zpěvačka Alicia Keys si ho spolu se skupinou Boyz II Men připomněla i během nočního předávání cen Grammy, které se již od loňska koná v Staples Center v Los Angeles – aréně, která je pro Los Angeles Lakers domácí a jistě v ní visí několik Kobeho dresů v síni slávy.

Ke slovu ale dostala i tvořivost běžných lidí. V New Yorku se jedna ze zastávek metra jmenuje Bryant Park a přestože své jméno dostala podle soukromé společnosti spravující parčík nad ní, minimálně na včerejší den se z ní stal Kobe Bryant Park.

Domů
Sdílet
Diskuse