Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2020 19:30
Čas čtení 1:07
Antonín Havlík

Čekáš balíček z Číny a bojíš se koronaviru? Podle ministerstva zdravotnictví není třeba

NEWS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví vydalo speciální opatření, jak se bránit před novým typem koronaviru. Mezi nimi je i informace, že balíčků z Číny není třeba se obávat.

České ministerstvo zdravotnictví vydalo sérii opatření, kterou je dobré dodržovat, aby ses nenakazil nebezpečným novým typem koronaviru. Ve světě se jím nakazilo přes 4 tisíce lidí, přičemž 107 na toto onemocnění zemřelo. Podezření na nákazu je v řádu několika jednotek lidí i v České republice.

Nejohroženější jsou podle ministerstva hlavně senioři, dětské skupiny, chronicky nemocní či osoby s oslabenou imunitou. Koronavirus se šíří z člověka na člověka po „úzkém kontaktu, který trvá delší dobu“.

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52
Domů
Sdílet
Diskuse