Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. února 2020 14:18
Čas čtení 0:55
Jakub Paulík

62letý muž zdolal světový rekord v planku. Při více než osmihodinovém boji poslouchal Rammsteiny

SPORT
Uložit Uložené

Jeho kondici mu může závidět i spousta mladých lidí.

Plank patří mezi nejznámější cviky na břišní svalstvo, při kterém se člověk pořádně zapotí. 62letý bývalý mariňák a agent DEA George Hood dokázal, že je navzdory svému vyššímu věku ve fantastické kondici. V únoru se mu podařilo v tomto náročném cviku udržet dlouhých 8 hodin 15 minut a 15 sekund, čímž vytvořil nový mužský světový rekord, informuje BBC.

Původní rekord (8 hodin, 1 minuta a 1 sekunda) z roku 2016 držel Číňan jménem Mao Weidong, který připravil Hooda o jeho rekord z roku 2011. Pro opětovné získání titulu měl bojovný Hood posledních 18 měsíců trénovat 7 hodin denně. Z toho 4 až 5 hodin tvořil samotný plank, dále 700 kliků, 2000 sklapovaček a 500 dřepů. Celkově na přípravu před zdoláním rekordu Weidonga musel Hood odtrénovat 2100 hodin cvičením planku.

Při zdolávání rekordu myslel na své tři syny a ve velké míře ho udržovala nad vodou i rocková a metalová hudba jako například Rammstein či Van Halen. „Když to začne být těžké, víte, co dělám? Zvýším si hudbu tak nahlas, že mám pocit, jako kdybych byl na rockovém koncertě,“ prozradil Hood svůj klíč k úspěchu. 

Bývalý agent DEA mohl se svým plankem skončit už dříve, ale časem 8 hodin 15 minut a 15 sekund chtěl podpořit výzvu od 515 Fitness, kteří se snaží pomoci lidem překonávat psychické potíže prostřednictvím cvičení a komunikací s odborníky. Posledním výkonem ale Hood ještě nekončí. V budoucnu by chtěl zdolat rekord v počtu kliků za jednu hodinu. Aby se tak stalo, muselo by se mu podařit odcvičit minimálně 2 807 opakování.

Doporučeno
Makhmud Muradov: Dřív jsem přemýšlel, za co utratím 200 korun, dnes jdu a koupím si, co chci (Rozhovor) Makhmud Muradov: Dřív jsem přemýšlel, za co utratím 200 korun, dnes jdu a koupím si, co chci (Rozhovor) 17. prosince 2019 22:50
Domů
Sdílet
Diskuse