Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2020 14:52
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

Feministická hymna v podání Taylor Swift kritizuje diskriminaci žen. Zpěvačka si v klipu zahrála vulgárního muže

HUDBA
Uložit Uložené

Taylor Swift si zahrála na režisérku a připravila videoklip, který reflektuje vnímání mužů a žen jejíma očima.

Taylor Swift je už i režisérkou vlastních videoklipů. Ke skladbě The Man připravila doprovodný vizuál, o který se postarala po ideové stránce a dokonce si v něm zahrála, a tak máme možnost nahlédnout do její hlavy – minimálně pokud jde o vnímání mužů. Už samotný text písně z jejího nejnovějšího projektu jasně naznačuje, že vnímá nerovnoprávnost mezi ženami a muži intenzivně.

Některé muže považuje za nekulturní bytosti, které se neumí chovat ve veřejné dopravě, ani ve vztahu. Zajímavostí je, že Taylor Swift zakomponovala do klipu i prvek, kvůli kterému ji fanoušci začali spojovat s Kanyem a Kim. Nedávno jsme totiž měli možnost nahlédnout do jejich domova, kde ukázali halu se stejným konceptem, jako má Taylor v klipu.

S ohledem na jejich dosavadní velmi negativní vztah jde o zvláštní a zatím nevysvětlitelný krok, který bude muset bez pochyb zpěvačka v nejbližším rozhovoru objasnit.

Zatím poslední album Taylor Swift s názvem Lover spatřilo světlo světa ještě v srpnu 2019 a také díky němu je dnes nejlépe vydělávající zpěvačkou za uplynulý rok. Loňský rok však nebyl pro zpěvačku ideální, protože musela řešit problémy s právy na své původní nahrávky za 300 milionů dolarů, které si mezi sebou prodali dva zástupci vydavatelství, aniž by se jí zeptali.

Domů
Sdílet
Diskuse