Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2020 10:44
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

5 Čechů, kteří byli v karanténě na Kanárských ostrovech, se vrací do Česka

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Skupina Čechů je na cestě domů.

Skupina pěti Čechů, kteří několik posledních dní strávili v karanténě v hotelu na kanárském ostrově Tenerife, se už vrací zpět do České republiky. S odvoláním na ředitelku cestovní kanceláře Canaria Travel o tom informoval zpravodajský server iDNES.cz.

V izolaci museli být kvůli italskému turistovi, u kterého se potvrdila nákaza novým druhem koronaviru COVID-19.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na svém twitterovém účtu dnes ráno informoval o tom, že u nás dosud bylo testováno 154 osob, u nikoho z nich však nákaza nebyla prokázána„Některé testy se opakovaly, proto celkem proběhlo 168 vyšetření. Dalších 8 vzorků je v laboratoři,“ dodává ministr.

V poslední době se koronavirus COVID-19 rozšířil i do několika evropských zemí, nejvíce nakažených na starém kontinentu hlásí Itálie. Nakažení jsou ale i v Německu, Rakousku a dalších krajinách.

Podle vládních představitelů v České republice není žádný důvod k panice, lidé však i přesto vykupují prodejny a vytváří si zásoby potravin a vody.

V případě, že se u někoho po návratu či během pobytu v zahraničí, kde se koronavirus vyskytuje, projeví příznaky jako kašel, problémy s dýcháním či horečka nad 38 stupňů, měl by měl by ihned telefonicky kontaktovat svého lékaře či hygieniky.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15
Domů
Sdílet
Diskuse