Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2020 13:44
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

Němečtí výzkumníci testují lék, který by mohl zabránit šíření koronaviru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Výzkumníci z Göttingenu zkoumali, jak se virus dostává do tělních buněk.

Němečtí výzkumníci hlásí pozitivní nález v rámci globálního boje proti koronaviru SARS-CoV-2. Povedlo se jim prý identifikovat enzym, pomocí kterého virus napadne zdravou buňku, dostane se dovnitř a vloží sem svou genetickou informaci. Proti tomuto enzymu už prý dokonce existují klinicky testované léky, které by mohly šíření koronaviru zabránit.

Doporučeno
Česko bojuje s koronavirem. Začaly namátkové kontroly na hranicích, ministerstvo zakáže návštěvy v nemocnicích Česko bojuje s koronavirem. Začaly namátkové kontroly na hranicích, ministerstvo zakáže návštěvy v nemocnicích 9. března 2020 11:36

Možný posun dopředu v boji proti koronaviru zveřejnil výzkumný ústav Deutsches Primatenzentrum v Göttingenu. Ve své zprávě vysvětluje, že aby virus mohl tělu škodit, musí napadnout buňku v těle. Proto se snaží najít tu nejvhodnější, do níž může vložit svou genetickou informaci. Nejlepším je pro něj proteináza TMPRSS2, která je klíčová pro vstup do plicních buněk. Podle výzkumníků už blokátor tohoto enzymu existuje a byl klinicky testován, jeho užití v boji proti koronaviru by tak mohlo otevřít nové možnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse