Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2020 14:33
Čas čtení 1:21
Vojtěch Vanda

Zeman se chystá na cestu do Číny i přes doporučení vlády necestovat

NEWS ČÍNA KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Miloš Zeman se má zúčastnit summitu 17+1 zemí střední a východní Evropy, Čína s akcí počítá.

Miloš Zeman změnil názor a do Číny na summit zemí střední a východní Evropy s Čínou poletí. Jeho záměr ohlásil premiér Andrej Babiš. Setkání se pořádá sice až v dubnu, nikdo však neví, jakým způsobem bude virová nákaza světem postupovat. O čemž svědčí také zrušení přímých leteckých linek z Česka do Číny a doporučení vlády občanům necestovat. S informací přišly Novinky.cz.

Doporučeno
Česko bojuje s koronavirem. Začaly namátkové kontroly na hranicích, ministerstvo zakáže návštěvy v nemocnicích Česko bojuje s koronavirem. Začaly namátkové kontroly na hranicích, ministerstvo zakáže návštěvy v nemocnicích 9. března 2020 11:36

Zemanovi se v lednu do Číny nechtělo a svou účast odvolal, nyní je ale všechno jinak. Prezidentu České republiky byly totiž slíbeny čínské miliardové investice, které se však nakonec neuskutečnily a zůstaly pouze na papíře. V momentě, kdy český prezident oznámil, že v dubnu nepřiletí, začala se jednání hnout. Konkrétně s čínskou společností CITIC Group a čínským velvyslanectví, po kterých nakonec Zeman s cestou souhlasil.

Domů
Sdílet
Diskuse