Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2020 11:41
Čas čtení 5:56
Matej Krajčovič

13 celebrit, sportovců a známých osobností, které měly pozitivní test na koronavirus. Jak zvládají nákazu a pobyt v izolaci?

NEWS BORIS JOHNSON KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mnoho hvězd v těchto dnech naplno vyžívá sociální sítě, aby podpořily své fanoušky. Covid-19 totiž může mít i mírný průběh a plicní ventilátor pravděpodobně potřebovat nebudeš.

Onemocnění Covid-19, které způsobuje koronavirus SARS-CoV-2, si nevybírá. Jeho nositelem může být prakticky kdokoliv.

Výhodou mladších ročníků je jen to, že mají vyšší šance na lehčí průběh a méně závažné symptomy. Osoby nad 65 let jsou naopak vysoce rizikové. Senioři v tomto věku tvoří až 80 % úmrtí zaznamenaných americkými úřady

Nepomůže ti ani sláva či tučné bankovní konto. Dodnes se na celém světě nakazilo více než 650 tisíc lidí po a je proto logické, že Covid-19 už diagnostikovali i řadě sportovců, politiků a jiných známých osobostí

V jejich případech víme o průběhu onemocnění často trochu víc, díky pozornosti médií a postům na sociálních sítích, kde se snaží dodat trochu motivace a podpory svým fanouškům po celém světě.

V Británii je nakažen už i premiér a člen královské rodiny

Víkendové zprávy hovoří o tom, že se koronavirem nakazil i britský premiér Boris Johnson. Ve svých 55 letech ještě nepatří do té nejohroženější skupiny a jistě se může spolehnout na tu nejlepší zdravotní péči, jakou na britských ostrovech mají.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

Kontroverzní Johnson ale zřejmě doplatil i na původní odvážný plán, který nejprve počítal pouze s minimálními opatřeními. Nakazit se měl velký počet Britů, u většiny se ale počítalo s lehčím průběhem. Teoreticky tak měli přispět k tzv. kolektivní imunitě.

Extrémně strmě stoupající počty nakažených ale naznačily, že to nebude příliš reálné a Britové museli otočit.

Doporučeno
Britové mění strategii boje s koronavirem. Uvědomili si, že by to znamenalo statisíce mrtvých Britové mění strategii boje s koronavirem. Uvědomili si, že by to znamenalo statisíce mrtvých 18. března 2020 10:34

Pro Borise bohužel příliš pozdě. Zatím se ale cítí relativně dobře: „Za posledních 24 hodin jsem projevoval mírné příznaky a měl jsem pozitivní test na koronavirus. Aktuálně se izoluji, ale nadále budu vést vládu přes videokonferenci, dokud budeme bojovat proti tomuto viru. Společně ho porazíme,“ uvedl Johnson v statusu na Twitteru.

Pozitivní je i ministr zdravotnictví Matt Hancock. Ten také sedí doma s mírnými příznaky.  

Už pár dní předtím byl pozitivně testován 71letý princ Charles. Také on je podle mluvčího královské rodiny v dobrém stavu. Dokazuje to sobotní video, na kterém je Charles vidět, jak se připojil k hromadnému potlesku pro britské zdravotníky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse),

V Monaku se už od 19. března ví o nakaženém princi Albertovi, podle prohlášení knížectví ale „nejsou obavy o jeho zdraví“. Zajímavostí je, že v Monaku je do dnešního dne nakaženo jen 43 osob.

V Kanadě bez výhod pro papaláše

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 82623 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč vůbec netestovali kanadského premiéra, ačkoli musí zůstat v izolaci
  • Jak nákazu zvládají herci a hollywoodské hvězdy
  • Jak se má Tom Hanks nebo Idris Elba
  • Proč je nejvíce infikovaných fotbalistů z Anglie, Španělska a Itálie
  • Kde se skrývá Cristiano Ronaldo
  • Kvůli čemu patří sportovci k méně ohrožené skupině obyvatelstva
Domů
Sdílet
Diskuse