Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2020 16:54
Čas čtení 1:19
Ondřej Jarůšek

Domov pro seniory dostal místo testů na koronavirus perníčky Penam. Armáda odmítla, že by je poslala ona

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Armáda České republiky vyvrátila nepravdivou informaci, že by do domova pro seniory dodala perníčky firmy Penam.

V Lounech došlo před několika dny ke kuriózní příhodě. Do tamního domova pro seniory totiž přišel balíček, o kterém se pracovníci domnívali, že bude obsahovat testy na koronavirus. Když ale zásilku otevřeli, nestačili se divit. Uvnitř totiž byly perníčky od firmy Penam z holdingu Andreje Babiše.

Na svém twitterovém účtu o tom informoval radní města Louny Michal Kučera, který zároveň uvedl, že perníčky přivezla Armáda ČR. Později připojil i fotografii perníčků a napsal, že to opravdu „není prdel“

Má to ale jeden háček. Vojáci totiž zmíněný balík s perníčky nepřivezli. Tuto nepravdivou informaci z Twitteru Michala Kučery během dnešního dne armáda jasně odmítla. Armáda žádné perníčky nerozváží. Je to nepravdivá informace. Vojáci v domově v Lounech prováděli odběr vzorků v rámci chytré karantény,“  stojí ve sdělení.

Doporučeno
Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? 10. dubna 2020 12:35

„Je dobře, že mě Armáda ČR ujistila, že žádné perníčky do domova pro seniory nerozváží. Je to dobře pro ČR. Pak by mě zajímalo, proč se někdo jako AČR představuje a rozváží perníčky z Penamu,“ reagoval Michal Kučera na tweet armády. Vojákům se následně omluvil.

Kučera později přišel s vysvětlením, jak se perníčky do domova pro seniory dostaly, prý je dodal příznivec Babišovy strany. „Takže se celá kauza vysvětluje. S akcí AČR v Domově pro seniory se svezla i aktivita roznosu perníčků příznivcem ANO. Na krabicích byly navíc ještě nápisy ‚schváleno vládou'. Tak není divu, že to v Domově pro seniory brali jako akci jednu,“ napsal.

Domů
Sdílet
Diskuse