Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2020 11:47
Čas čtení 1:08
Matej Krajčovič

Slovenští policisté vykopali 12 těl v okolí Dunajské Stredy. Má jít o oběti brutálního gangu

NEWS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Na místě se přitom zřejmě nachází daleko více mrtvých.

Mafie na jižním Slovensku zřejmě v minulosti zavraždila více lidí, než si policie dosud myslela. Topky.sk informují, že v okolí Dunajské Stredy za poslední měsíce vykopali už 12 těl. Všechny tyto osoby měly být zavražděny.

Informaci potvrdil prokurátor Úřadu speciální prokuratury Bohdan Čelovský. Exhumace byly prováděny za účelem vyšetřování, které souvisí se skupinou přezdívanou Sátorovci. Ti měli v okolí Dunajské Stredy operovat od roku 1999.

Doporučeno
Miliardář si vzal svou dceru za ženu. Vibrátor, který používali, byl proti němu použit u soudu Miliardář si vzal svou dceru za ženu. Vibrátor, který používali, byl proti němu použit u soudu 15. dubna 2020 14:30

 .

V roce 2010 měl gang zavraždit i svého údajného bosse Ľudovíta Sátora. „Jen za minulý rok vykopali policisté 12 těl. Stále se kope, stále se hledají další těla, je to dlouhodobá práce. Podle výpovědí tam zavraždili více než 80 lidí,“ řekl Čelovský Topkám.

Vyšetřování se pro množství vykopaných těl prodlužuje, znalecké posudky o tom, jak byly oběti zavražděny, včetně toho, o koho vlastně jde, totiž provádí Ústav soudního lékařství.

Skupina je obviněna i z likvidace konkurenčního gangu přezdívaného Pápayovci. Deset členů měli tehdy zavraždit přímo v restauraci Fontána. Do podniku vešli tři střelci v neprůstřelných vestách, maskáčích a kuklách, v patře pak za přibližně minutu vypálili 113 ran.

Doporučeno
Jak koronavirus dopadl na lidi bez domova v Česku? Jak koronavirus dopadl na lidi bez domova v Česku? 15. dubna 2020 9:52

Sátorovci jsou tak pravděpodobně nejbrutálnějším gangem v historii Slovenska. Prokurátor sice mluví o přibližně 80 zavražděných, ale lidé blízcí skupině podle Topek tvrdí, že toto číslo snadno překročí i stovku.

Mnoho z nich policisté evidují jako nezvěstné nebo hledané pro podvody a jiné trestné činy. Sátorovci měli lidi škrtit, střílet a zakopávat v hlubokých jámách. Jednoho ze svých nejvyšších představitelů údajně pomleli v mlýnku na maso a vysypali do Malého Dunaje.

Policisté po tělech pátrají na základě výpovědí zadržených osob. Těla z původních hrobů ale údajně aktuálně někdo překopává jinam: „Nevíme zatím, kdo to dělá, ale někdo ta těla skutečně vykopává, aby zmařil vyšetřování. Udělaly se už i nějaké výslechy, tak uvidíme, jestli se nám je podaří zadržet,“ citují Topky svůj zdroj.

Domů
Sdílet
Diskuse