Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2020 8:05
Čas čtení 0:49
Tina Hamarova

Kim Čong-un je „naživu a zdravý“, tvrdí poradce jihokorejského prezidenta

NEWS
Uložit Uložené

Kim se prý už 14 dní rekreuje na východě země.

Profesor Chung-in Moon, který radí v bezpečnostních otázkách a zahraniční politice jihokorejskému prezidentovi, tvrdí, že Kim je od 13. dubna na rekreaci ve městě Wonsan na východě země. Vyvrací tak spekulace o tom, že severokorejský vůdce zemřel při operaci srdce. 

I stránka, která se podle CNN věnuje severokorejským záležitostem, zveřejnila satelitní záběry z Wonsanu, které ukazují, že tamparkujevlak, který pravděpodobně patří Kim Čong-unovi. Všimli si ho tam minimálně od 21. dubna.

Kim Čong-un je „nažive a zdravý“, tvrdí juhokórejský bezpečnostný radca
Zdroj: TASR/AP Photo/Ahn Young-joon

„Stanovisko naší vlády je jasné,“ řekl Chung-in Moon v interview na CNN. „Kim Čong-un je naživu a v pořádku. Zdržuje se ve městě Wonsan od 13. dubna. Žádný podezřelý pohyb jsme nezaregistrovali.“

Podezření ohledně zdravotního stavu severokorejského vůdce se objevila poté, co vynechal oslavy narozenin svého dědy Kim Ir-sena, prvního vůdce komunistické Severní Koreji.

Domů
Sdílet
Diskuse