Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2020 13:39
Čas čtení 0:49
Antonín Havlík

Pražský starosta, který nechal odstranit sochu Koněva, se musí ukrývat na neznámém místě. Vyhrožují mu smrtí

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář se musí podle zjištění Reportérů ČT ukrývat na neznámém místě.

Do Prahy před několika týdny měl přicestovat ruský agent, v kufříku měl mít jed ricin. Podle bezpečnostních složek šlo o ohrožení několika pražských politiků. S informacemi přišel Respekt a my o nich psali v předchozím článku. V novém díle pořadu Reportéři ČT přišli s dalším odhalením. 

Podle jejich zjištění mají být kvůli přílišnému bezpečnostnímu riziku pod policejní ochranou hned tři pražští politici – primátor Zdeněk Hřib, starosta Řeporyjí Pavel Novotný a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Všichni tři mají společnou jednu věc: v posledních měsících se nějakým způsobem vymezili vůči Ruské federaci.

Pražský starosta, který nechal odstranit sochu Koněva, se musí ukrývat na neznámém místě. Vyhrožují mu smrtí
Zdroj: reprofoto ČT
Doporučeno
Rus s jedem v Praze je novinářská kachna, tvrdí Kreml. O žádném vyšetřování prý vůbec nic neví Rus s jedem v Praze je novinářská kachna, tvrdí Kreml. O žádném vyšetřování prý vůbec nic neví 27. dubna 2020 17:39

Poslední jmenovaný starosta Kolář, se stal terčem různých útočníků a internetových trollů, poté, co se poprvé rozvířila debata o odstranění sochy maršála Koněva. Vyhrožovali mu smrtí a o jeho rodině šířili lži – například o tom, že jeho děda byl nacista a gestapák.

Kolář se nyní pod ochranou policie ukrývá na neznámém místě. Podle informací ČT ani jeho rodina neví, kde přesně se nachází. Je v potenciálním ohrožení života. „Jsem na odlehlém místě, vypnul jsem si telefon, vypnul jsem si všechno. Je pravda, že je tady nějaký bezpečnostní režim,“ vyjádřil se v rozhovoru pro ČT starosta Ondřej Kolář.

Jak jsme psali v pondělí, ruská federace jakékoli informace o agentovi v Česku nebo ohrožení politiků odmítají.

Celou jednáctiminutovou reportáž si můžeš přehrát kliknutím sem.

Domů
Sdílet
Diskuse