Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2020 9:24
Čas čtení 0:51
Vojtěch Vanda

První vlna otvírání restaurací byla objasněna. Zahrádky budou otevřeny, nebude na nich ale obsluha

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví předběžně objasnilo, jak to bude s otevřením zahrádek po 11. květnu.

Vláda minulý čtvrtek rozhodla, že od 11. května začne uvolňovat bezpečnostní opatření kvůli koronaviru také pro restaurační zařízení. Pokud se nebude epidemiologická situace zhoršovat, Češi by si mohli posedět venku na zahrádkách už za dva týdny. Zatím ale nebylo jasné, jaká u toho budou platit pravidla. Jak to bude fungovat, zveřejnil web iRozhlas.cz.

Doporučeno
Kim Čong-un dostal první auto v 7 letech. Spolužáci na něj vzpomínají jako na introverta, který na ně plival a kopal je Kim Čong-un dostal první auto v 7 letech. Spolužáci na něj vzpomínají jako na introverta, který na ně plival a kopal je 28. dubna 2020 8:54

Do dnešního dne bylo možno nakupovat v restauracích pouze skrze okénka. Druhý květnový týden by se situace měla změnit„Od 11. května se předpokládá možnost otevření venkovních prostor u restaurací (zahrádek), kde bude možnost konzumace prodávaného sortimentu. Vše však bude záležet na vývoji epidemiologické situace a bude možné pouze za splnění definovaných požadavků, které budou včas zveřejněny,“ uvedla pro iRozhlas.cz mluvčí ministerstva zdravotnictví Renata Povolná. 

Domů
Sdílet
Diskuse