Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2020 16:10
Čas čtení 0:46
Vojtěch Vanda

Chtěl více followerů, tak napsal o firmě z Brněnska, že v ní pracují lidé s koronavirem

NEWS BRNO ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jedinou motivací mladého muže bylo zvýšení sledovanosti svého profilu na sociální síti.

Chtíč zvýšit sledovanost svého profilu na jedné ze sociálních sítí může stát jednadvacetiletého mladíka víc, než by se mu mohlo líbit. Brněnští policisté museli řešit stížnost výrobny, která byla tímto mladým mužem nařčena z toho, že v ní během koronavirové pandemie pracují lidé s virem v těle. Tato informace byla však lživá a mladíkovi teď hrozí vězení.

Doporučeno
Nechal jsem se v Brně otestovat na koronavirus. Dvě hodiny v řadě na slunci, nuda, a výsledek, který není úplně pozitivní Nechal jsem se v Brně otestovat na koronavirus. Dvě hodiny v řadě na slunci, nuda, a výsledek, který není úplně pozitivní 24. dubna 2020 20:22

Jediná motivace mladého muže poškodit pověst potravinářské výrobny byla opravdu větší sledovanost na sociálních sítích. V momentě, kdy na svůj profil o této firmě ve spojením s koronavirem napsal, se mu sledovanost opravdu zvýšila. „(Lidí) sledujících jeho profil přibylo během krátké doby o více než tři tisíce,“ upřesnil policejní mluvčí David Chaloupka.

Avšak kvůli těmto třem tisícům nových sledujících se o poplašném příspěvku dozvěděla i výrobna, která jej ohlásila na policii„Policisté zjistili, že žádná nákaza mezi zaměstnanci nebyla. Autor příspěvku ve svém výslechu přiznal, že pracoval s neověřenou informací,“ doplnil Chaloupka.

Doporučeno
Česko vyvíjí novou vakcínu na boj s koronavirem. První výsledky by měly být za dva měsíce Česko vyvíjí novou vakcínu na boj s koronavirem. První výsledky by měly být za dva měsíce 4. května 2020 12:19

Jednadvacetiletého nerozvážného muže tak může stát šíření poplašné zprávy v době nouzového stavu i několik let vězení„Za zveřejnění nepravdivého textu vyslechl obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy, za který mu v době nouzového stavu hrozí dva až osm let za mřížemi,“  ukončil David Chaloupka.

Domů
Sdílet
Diskuse