Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2020 9:06
Čas čtení 0:27
Ondřej Jarůšek

V Česku se včera udělal rekordní počet testů na covid-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Známe aktuální údaje o koronaviru v našich končinách.

V Česku bylo od počátku pandemie nového typu koronaviru SARS-CoV-2 prokázáno 7 899 případů nákazy. Aktuálně úřady hlásí 3 624 nakažených. Za včerejší den přibylo 77 nových pacientů, což několikanásobný nárůst v porovnání s předchozími dny. 

To však může mít jednoduché vysvětlení. Včera se totiž v České republice provedlo 9 097 laboratorních testů, což je v rámci naší země vůbec nejvíce za celé období pandemie. Celkově se u nás udělalo již 278 200 testů.

Doporučeno
Když o tobě někdo po víc než 10 letech mluví tímto způsobem, tak už je to osobní. Label pokračuje i bez Barracudy, říká Pastor Když o tobě někdo po víc než 10 letech mluví tímto způsobem, tak už je to osobní. Label pokračuje i bez Barracudy, říká Pastor 5. května 2020 18:29

Od včerejšího dne zemřeli další 4 lidé, kteří byli koronavirem nakaženi. Aktuálně je tedy potvrzeno celkem 258 obětí. Dalších 295 lidí je v současnosti hospitalizováno. Pozitivní zprávou však je to, že se zvýšil i počet vyléčených pacientů, těch je nyní již 4 017.

Všechny aktuální informace o šíření koronaviru jsou dostupné na internetových stránkách ministerstva zdravotnictví. 

Domů
Sdílet
Diskuse