Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2020 10:41
Čas čtení 9:00
Viktor Kniš

Loko Loko: Do vězení jsem došel, jako kdybych byl ze základní školy a vyšel jsem odtud jako s doktorským titulem (Rozhovor)

Loko Loko: Do vězení jsem došel, jako kdybych byl ze základní školy a vyšel jsem odtud jako s doktorským titulem (Rozhovor)
HUDBA
Uložit Uložené

Loko Loko je na slovenské rapové scéně jen relativně krátce, přesto už stihl ukázat, že si zaslouží stabilní pozici a čeká ho velká budoucnost.

„Já jsem do vězení došel jako kdybych byl ze základní školy a vyšel jsem odtud jako s doktorským titulem,“ popisuje Loko Loko svůj pobyt za mřížemi, přičemž dává jasně najevo, že pro něj neměl resocializační charakter. Trestné činy páchal v zahraničí, před několika lety se vrátil na Slovensko a když se aklimatizoval, začal aktivně vydávat skladby.

Doporučeno
Frayer Flexking: Do dissu bych šel v případě, že by to byl někdo, kdo má větší hype než já (Rozhovor) Frayer Flexking: Do dissu bych šel v případě, že by to byl někdo, kdo má větší hype než já (Rozhovor) 14. června 2020 9:50

Vizuálně ho poznáš díky masce, kterou má v každém videoklipu a na každé fotce. „Není to image, vychází to čistě z toho, co jsem dělal předtím. Je to moje róba, můj outfit, který jsem musel nosit, když jsem něco musel dělat,” vysvětluje Loko Loko svůj motiv nošení kukly.

Od úplného začátku vydává skladby pod vlastní platformou, má tak výrazný náskok oproti každému, kdo buduje značku někoho jiného. Kromě toho, že umí přitvrdit a často vzbuzovat respekt a strach, má cit i pro melodičtější polohy, v nichž se podle všeho cítí pohodlně.

V tomto rozhovoru si přečteš:
  • Za jaké trestné činy Loko Loko seděl a jaké to bylo ve vězení
  • Proč pro něj nemělo vězení resocializační efekt a co se tam naučil
  • Proč nikdy neudal své nejbližší komplice
  • Co si myslí o Tekashim 6ix9ine, který udal svůj gang, aby se dostal na svobodu

Loko Loko: (Rozhovor)
Zdroj: Loko Loko/Instagram

Kdo vlastně je Loko Loko a jak se dostal na scénu?

Loko Loko jsem já. Těžko popsat, určitě to ale není raper, to je jasné. Nějaký ten standardní, jak si to člověk možná představuje, neboť Loko Loko nejprve žil jistý život a až potom se dostal k tomuto. Já jsem dělal hudbu celou dobu jako hobby, když byl čas vedle streetu. Když jsem došel na Slovensko, tak jsem se nejprve musel aklimatizovat pár let a pak jsem se tomu začal intenzivně věnovat.

První track na YouTube máš z loňského roku, hudbu jsi tedy dělal i předtím, ano?

Já jsem začal dělat hudbu, když mi bylo 13 let.

Jaká je tvá motivace dělat hudbu?

Chci konečně dělat něco legálního a něco, co mě baví. Tím, že já nejsem ochoten pracovat pro nikoho jiného, tak tohle byla asi ta jediná nejlepší cesta.

Doporučeno
Separ, Strapo, Bitman i Ego nám vysvětlili, proč se do sebe pustili na Instagramu Separ, Strapo, Bitman i Ego nám vysvětlili, proč se do sebe pustili na Instagramu 16. dubna 2020 14:07

Už jsi to nastínil, Rapuješ o tom, co jsi prožil v minulosti, často mluvíš i o trestných činech. Nehrozí ti kvůli tomu něco s orgány činnými v trestním řízení?

Hrozí... no, hrozí. Leccos.

Čili rapovat v textech o nějakých možných trestných činech není safe? Protože to běžně dělají domácí rapeři, že rapují o tom, jak dělají nebo dělali hustle. Tak mě zajímá, jak se to dá uhrát před soudem.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 85116 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Za jaké trestné činy Loko Loko seděl a jaké to bylo ve vězení
  • Proč pro něj nemělo vězení resocializační efekt a co se tam naučil
  • Proč nikdy neudal své nejbližší komplice
  • Co si myslí o Tekashim 6ix9ine, který udal svůj gang, aby se dostal na svobodu
  • Proč nosí drahé hadry
  • Zda si někdy Loko Loko sundá masku
  • Jaké jsou jeho hudební plány, které album odložil, s kým bude spolupracovat a jaký projekt spatří světlo světa již v červenci
Domů
Sdílet
Diskuse