Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2020 15:53
Čas čtení 1:17
Vojtěch Vanda

Olomoucko bojuje s náhlými povodněmi, přívalové deště si vyžádaly i lidský život

NEWS
Uložit Uložené

Noční bouřky zpustošily oblast kolem obcí Uničov, Šumvald či Dlouhá Loučka.

Silné bouře na Uničovsku a Šumpersku provázelo rozvodňování řek, řada z nich překročila i třetí povodňový stupeň. Nakonec muselo v noci z neděle na pondělí  60 jednotek hasičů z celého Olomouckého kraje zasahovat u téměř 160 událostí. Velká voda si dosud vyžádala jednu lidskou oběť a jednu pohřešovanou osobu. Hasiči jsou v tuto chvíli stále na místě, kde odklízejí následky povodně. 

Doporučeno
Slovenští policisté chytili cyklistu, který měl přes 6 promile alkoholu v krvi. Nedokázal se ani podepsat Slovenští policisté chytili cyklistu, který měl přes 6 promile alkoholu v krvi. Nedokázal se ani podepsat 8. června 2020 13:15

Bezesnou noc zažili obyvatelé Šumperska a Uničovska, když se jim po silném srážkovém úhrnu vylily řeky a zaplavily tamní krajinu. Nejvíce to odnesly obce Šumvald a jeho místní část Břevenec, Uničov a jeho místní část Dolní Sukolom, Oskava a Dlouhá Loučka. Místy se zde voda vyšplhala až jeden metr vysoko.

Domů
Sdílet
Diskuse