Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2020 18:30
Čas čtení 1:24
Vojtěch Vanda

Česko je 8. nejmírumilovnější zemí na světě

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Nejbezpečnějším kontinentem je Evropa.

Institut pro Ekonomii a Mír vydal v červnu 2020 novou studii sledující Global Peace Index (GPI), která řadí 163 zemí světa do žebříčku podle jejich mírumilovnosti. Česká republika zaujala v tabulce velice slušné 8. místo, načež si o jedno místo pohoršila. Zhoršování mírumilovnosti světových zemí je trendem, i celková „klidová“ míra klesla o 0,34 procenta.

Doporučeno
Konopí rozhodně nevyléčí všechno, říká výzkumník Pavel Kubů. Má ale obrovský dosud nevybádaný potenciál Konopí rozhodně nevyléčí všechno, říká výzkumník Pavel Kubů. Má ale obrovský dosud nevybádaný potenciál 10. června 2020 15:45

Institut zaznamenal už devátý pokles mírumilovnosti v posledních dvanácti letech, což je, přihlédneme-li k tomu, že se jedná o čtrnáctou studii, opravdu velké číslo. V minulém roce se index zlepšil 81 zemím a 80 zemím se zhoršil, misky vah jsou tedy téměř nastejno. Přesto smutnou zprávou zůstává fakt, že světová mírumilovnost od roku 2008 klesla o 2,5 %.

Domů
Sdílet
Diskuse