Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2020 17:44
Čas čtení 0:32
Vojtěch Vanda

Italka měla jet podle policejního měření se svým Fordem Focus 703 km/h. Musí zaplatit pokutu 22 tisíc

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Radar zachytil, že řidička jela se svým Fordem Focus desetinásobnou rychlostí, než byla na silnici povolena.

Italská média řeší v posledním týdnu případ řidičky Fordu Focus, která jela po silnici, na níž byla povolená rychlost pouze 70 km/h. Policejní měření ve městě Ancona jí však v dubnu vypočítalo, že po silnici uháněla rychlostí 703 km/h. O události psaly Novinky.cz.

Doporučeno
Někdo zapálil sochu Melanie Trump, která stála ve Slovinsku. Hořet začala během Dne nezávislosti Někdo zapálil sochu Melanie Trump, která stála ve Slovinsku. Hořet začala během Dne nezávislosti 9. července 2020 16:00

Očividně bizarní číslo, za které dle všeho může chyba radaru, jí dorazilo do poštovní schránky společně s astronomickou pokutou v přepočtu 22 tisíc korun, kterou bude muset zaplatit, pokud se neodvolá.

Italka jela podle policejního měření se svým Fordem Focus 703 km/h. Musí zaplatit pokutu 22 tisíc
Zdroj: Facebook Giovanni Strogolo/Novinky.cz

Přestože byla povinnost městské policie pokutu překontrolovat, nestalo se. V reakci na to tak mluvčí tamního výboru pro dodržování pravidel silničního provozu Giovanni Strogolo zvláštní sankci zveřejnil.

Doporučeno
Meteorologové varují: Česko v pátek zasáhnou vedra i intenzivní bouřky Meteorologové varují: Česko v pátek zasáhnou vedra i intenzivní bouřky 9. července 2020 14:18

„Řidiči doporučuji, aby se odvolal, jinak bude muset zaplatit pokutu 847 eur, protože jiný způsob zrušení vydaného rozhodnutí není přípustný,” citovaly mluvčího Novinky.cz, který tímto poukázal na nemožnost se v takových případech jinak efektivně bránit, než odvoláním. Případ se totiž nedá jen tak zrušit.

Domů
Sdílet
Diskuse