Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2020 15:41
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

VIDEO: Hasiči uhasili požár vedle Muzea Kampa, zachránily se i exponáty

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Požár vznikl v technické místnosti v ulici U Sovových mlýnů. Zasahují zdě čtyři jednotky hasičů.

Aktualizace (16:43): Hasičům se podařilo dostat oheň kompletně pod kontrolu. Jednotky dokonce dokázaly odvětrat výstavní prostor včas, tudíž, po dohodě s odborníky, ani nemuseli přesouvat vystavené exponáty.

Na Kampě v Praze hoří. Hasiči bojují s plameny v ulici U Sovových mlýnů. Požár měl vzniknout v technické místnosti právě v areálu Sovových mlýnů kousek od Muzea Kampa. Na místě zasahují čtyři jednotky hasičů, žádní zranění zatím nejsou hlášeni. Největší problémy jsou se zplodinami hoření, které se dostávají do výstavních prostor.

Doporučeno
Nemocnice v Uherském Hradišti zaznamenala deset nových případů koronaviru Nemocnice v Uherském Hradišti zaznamenala deset nových případů koronaviru 15. července 2020 11:50

Situaci z místa popsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. „Hoří zde technická místnost, kde je rozvaděč. Plameny se nešíří, nicméně zplodiny hoření bohužel pronikly přímo do výstavních prostor. My se snažíme zplodiny odvětrat přetlakovou ventilací,“ popsal.

Příčinou požáru má být právě selhání elektrických rozvodů. Energetici proto museli hasičům odpojit přívod energie do technické místnosti, odkud museli vytáhnout i tlakové lahve, které zde byly skladovány. 

Doporučeno
Další nehoda na českých kolejích: Vlak narazil do dodávky, zraněný řidič byl převezen do nemocnice Další nehoda na českých kolejích: Vlak narazil do dodávky, zraněný řidič byl převezen do nemocnice 15. července 2020 11:25

Zplodiny se momentálně stále rozšiřují a hasičům se nedaří je dostat pod kontrolu. Bylo tak nutné evakuovat část obrazů z expozice. ČT24 připomíná, že se uvnitř muzea, které sídlí v historické budově Sovových sadů, nachází i umělecká sbírka Jana a Medy Mládkových.

Domů
Sdílet
Diskuse