Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2020 v 11:50
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Nemocnice v Uherském Hradišti zaznamenala deset nových případů koronaviru

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na multiooborové JIP v Uherském Hradišti má jeden z pacientů koronavirus. Dalších devět nakažených by mělo být mezi zdravotnickým personálem.

V uherskohradišťské nemocnice se znovu objevila nákaza covid-19. Virem se mělo nakazit 10 lidí, z nichž devět by mělo pracovat na multioborové JIP, posledním případem je pacient ležící na tomto oddělení. Vedení nemocnice se proto rozhodlo toto oddělení uzavřít a nechat testovat zbytek zdravotníků, informoval iDNES.cz.

Doporučeno
Srážka vlaků u Českého Brodu: Jeden mrtvý, desítky zraněných. Způsobilo ji zřejmě selhání člověka Srážka vlaků u Českého Brodu: Jeden mrtvý, desítky zraněných. Způsobilo ji zřejmě selhání člověka 14. července 2020 v 22:20

Jedním z dalších preventivních opatření je pozastavení přijmu nových pacientů. Nemocnice zareagovala rychle. „Testy u personálu vyšly pozitivně v devíti případech, do čtrnáctidenní karantény jsme ale z preventivních důvodů poslali celé pracoviště, tedy tři desítky zdravotníků,“ zmínil pro iDNES.cz ředitel zdravotnického zařízení Petr Sládek.

Doposud se však mezi testovanými další případ koronaviru nenašel. Nicméně sedm pacientů bylo přeloženo na infekční oddělení. Nezávisle na těchto případech se v nemocnici objevil ještě jeden případ nákazy, a to na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. 

Provoz nemocnice, až na zmíněné oddělení JIP, by se pozastavit neměl. V momentě, pokud by se u nějakého pacienta očekávalo, že bude u něj potřeba po chirurgickém zákroku intenzivní pooperační péče, měl by být zákrok proveden v nejbližších nemocnicích ve Zlíně nebo v Kroměříži.

Doporučeno
Zemřel Milouš Jakeš, bývalý generální tajemník ÚV KSČ. Bylo mu 97 let Zemřel Milouš Jakeš, bývalý generální tajemník ÚV KSČ. Bylo mu 97 let 14. července 2020 v 21:20

Celý nemocniční areál se tak vrací k přísným hygienickým podmínkám. I během včerejšího dne měla nemocnice zavedený vstup do budovy pouze se zakrytými ústy a nosem, na chodbách byla k dispozici dezinfekce. V areálu nemocnice také stále platí zákaz návštěv. 

Domů
Sdílet
Diskuse