Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2020 11:06
Čas čtení 2:12
Vojtěch Vanda

Trans Metelka, Žluťáček nebo Jindra Hojerová. Reflex se snaží znovu šokovat kontroverzní obálkou

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Text (Ne)kulturní válka doprovází kresba Rychlých šípů upravená tak, aby korespondovala s podnadpisem „tažení za povinnou rozmanitostí“.

Časopis Reflex má venku nové číslo. Vydání 29/2020 se znovu pokouší šokovat nejen čtenáře, ale také veřejnost. Podobně jako v čísle 25/2020, které mělo reagovat na všudypřítomné protesty spojené s hnutím Black Lives Matter, na jehož obálce byl vyobrazen Adolf Hitler jako černoch. Poslední číslo se snaží o satiru moderní doby obálkou byla vykreslena legendární parta kluků Rychlé šípy s pozměněnými identitami.

Doporučeno
Týdeník Reflex vydal obálku s černošským Hitlerem. Kontroverzní montáž vyvolala vlnu naštvaných reakcí Týdeník Reflex vydal obálku s černošským Hitlerem. Kontroverzní montáž vyvolala vlnu naštvaných reakcí 18. června 2020 15:11

Obálku otevírá nadpis (Ne)kulturní válka, který je doplněn o text: „Konec srandy aneb tažení za povinnou rozmanitostí rozvrací kariéry i smysl pro humor.“ Myšlenku doprovází vyobrazení legendární chlapecké pětky Jaroslava Foglara Rychlých šípů, jimž autor grafiky pozměnil jejich identity.

Čtenář se tak setká s Pomalonožkou bez nohy, Trans Metelkou, Floydem Dušinem s afrem, Žluťáčkem s rudou hvězdou a dokonce i s dívčí postavou Jindry Hojerové. Pes v popředí, z nějakého důvodu, zůstal nepozměněn.

Domů
Sdílet
Diskuse