Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2020 7:41
Čas čtení 0:48
Adam Smeták

Na party v pražském klubu Techtle Mechtle se nakazilo 60 lidí. Mezi nimi fotbalisté ze Sparty, Bohemky a Dukly

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na sociálních sítích se uvádí, že se šest desítek lidí mělo nakazit od mladé ženy bez příznaků.

V Praze došlo k nákaze koronavirem u minimálně 63 lidí během oslavy v klubu. Přes 120 lidí je kvůli tomu v karanténě. Covid-19 se šířil také mezi pražskými fotbalisty. Jde o hráče rezervních týmů Bohemky, Sparty a Dukly, kteří se v klubu údajně nakazili od mladé ženy, která v inkriminovaný den neměla žádné příznaky. Informují o tom Seznam Zprávy.

„Mnozí už přestali tématu koronaviru věnovat pozornost. Chápu to, není to nic příjemného. Bohužel ale ještě nemáme zdaleka vyhráno. Buďte prosím nadále opatrní,“ apeloval v úterý večer na Pražany primátor Zdeněk Hřib.


Inkriminovaný klub s názvem Techtle Mechtle byl podle hygieniků řádně vydezinfikován, uzavřen nicméně nebyl. Zástupci klubu pro TN.cz uvedli, že budou měřit teplou návštěvníků a budou vyžadovat odpovědné chování, jinak budou návštěvníci vykázání.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

Mezi nakaženými jsou kromě fotbalistů také extraligoví florbalisté. Většina z těch, kteří v klubu v ten večer byli, měla pozitivní test„Minulý týden navštívilo klub děvče, které zřejmě mělo nákazu covid-19 a zúčastnilo se party s mixem mladých pražských sportovců a dokázalo je nakazit,“ uvedl pro TN.cz zástupce klubu.

 V Praze je momentálně 643 aktivních případů nákazy koronavirem

Doporučeno
Konec hororu: Policie zadržela ozbrojence, který 10 hodin držel rukojmí v autobuse na Ukrajině Konec hororu: Policie zadržela ozbrojence, který 10 hodin držel rukojmí v autobuse na Ukrajině 21. července 2020 15:54
Zpět
Sdílet
Diskuse