Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2020 v 8:37
Čas čtení 0:49
Adam Smeták

Budeme opět všichni povinně nosit roušky? Ministr zdravotnictví se rozhodne v pátek

NEWS ADAM VOJTĚCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Po tiskové konferenci to novinářům řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Rozhodne se v pátek.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch zvažuje plošná opatření, pokud bude docházet k dalšímu markantnímu nárůstu v počtu nakažených koronavirem na našem území. Uvedl to na tiskové konferenci po jednání s premiérem Andrejem Babišem. Informuje o tom deník Právo.

„Epidemiologická situace se nedá označit za dobrou. Čísla jsou větší. Ukazuje se, že vnitřní akce, kde je více lidí pohromadě, jsou nejvíce rizikové,“ sdělil Vojtěch novinářům. Vyhradil si čas do pátku, kdy se rozhodne o případných plošných opatřeních. K těm bude přistoupeno pokud nedojde k poklesu nárůstu, který je momentálně na více než 200 nakažených denně.

Nejvíce zasaženými regiony zůstávají Karviná a Frýdek-Místek
Nejvíce zasaženými regiony zůstávají Karviná a Frýdek-Místek Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Nechystají se ale prý dramatická opatření, jakými by bylo zavírání ekonomických sektorů. Nicméně plošné znovuzavedení nošení roušek ve vnitřních prostorách či omezení kapacit akcí nevyloučil. 

Doporučeno
Na party v pražském klubu Techtle Mechtle se nakazilo 60 lidí. Mezi nimi fotbalisté ze Sparty, Bohemky a Dukly Na party v pražském klubu Techtle Mechtle se nakazilo 60 lidí. Mezi nimi fotbalisté ze Sparty, Bohemky a Dukly 22. července 2020 v 7:41

Premiér Andrej Babiš přitom ještě 5. června tvrdil, že plošná opatření už nikdy zavedena nebudou. Mluvil o tom tehdy na tiskové konferenci pro novináře, kde mimo jiné řekl, že Česko je na druhou vlnu epidemie připraveno.

Setkání ministra zdravotnictví a premiéra země proběhlo ve středu večer poté, co v Česku počet aktivních nakažených přesáhl hranici pěti tisíc osob. A zatímco v úterý přibylo 211 nově nakažených, za středu to bylo už 247, jak vychází z dat ministerstva zdravotnictví. Postupně narůstá i počet hospitalizovaných, kterých je momentálně 141, z toho 22 má těžký průběh nemoci.

Domů
Sdílet
Diskuse