Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2020 8:23
Čas čtení 0:26
Adam Smeták

50 dětí na táboře na Plzeňsku se přiotrávilo. Rozvezli je do nemocnic

NEWS
Uložit Uložené

Momentálně hygiena zkoumá, odkud otrava pochází.

Na dětském táboře v Chříči museli ve čtvrtek večer zasahovat záchranáři. Kvůli otravě bylo do nemocnic rozvezeno 50 dětí a 5 dospělých. Předpokládá se, že se hospitalizovaní přiotrávili jídlem. Na místě zasahoval i evakuační autobus. Informuje o tom deník Právo.

Zdravotníci rozvezli 26 dětí do pražských nemocnic a 24 do plzeňských nemocnic, kam byla odvezen i pětice dospělých osob. Nikdo z hospitalizovaných nebyl ohrožen na životě, otrava se projevovala především zvracením a průjmem

Šéf krajské hygieny Michal Bartoš deníku Právo prozradil, že dětem byly provedeny výtěry a během pátečního poledne by měly být známy výsledky. Předpokladem je intoxikace z jídla, nicméně další možností je například i otrava z vody. 

Na táboře bylo celkem 160 dětí.

Doporučeno
Česko zaznamenalo už třetí den po sobě více než 200 novych případu nákazy koronavirem Česko zaznamenalo už třetí den po sobě více než 200 novych případu nákazy koronavirem 24. července 2020 8:02
Domů
Sdílet
Diskuse