Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2020 13:33
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

Pražští hasiči už mají požár v hale pod kontrolou, stále však dohašují ohniska (Aktualizováno)

NEWS
Uložit Uložené

Pražští hasiči bojují s požárem haly.

AKTUALIZACE (17:41):

Hasiči oznámili, že požár se již dále nešíří a plameny mají pod kontrolou. „Stále však dohašujeme ohniska a střídáme hasiče,“ napsali na Twitteru.

Původní zpráva:

Pražští hasiči od dnešního poledne bojují s plameny v hale na ulici U Technoplynu na ploše 20×30 metrů. Na místo dorazily profesionální i dobrovolné jednotky. „Uvnitř haly se nachází odpad. Kouř je vidět z více částí Prahy,“ napsal Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy na svém oficiálním twitterovém účtu.

Z důvodu počtu jednotek byl II. stupeň poplachu později zvýšen na III. poplachový stupeň„Požár stále ještě nemáme pod kontrolou, zásah nám komplikuje nízký tlak v hydrantové síti a vysoké teploty pro zasahující hasiče,“ uvedli.

Jeden z hasičů byl lehce zraněn, na místo pro něj přijeli záchranáři. Po ošetření hasič zůstal na místě.

Kvůli hořícímu odpadu v hale dorazila i chemická služba z Petřin, která má za úkol měřit koncentraci zplodin v ovzduší. „Naměřené hodnoty jsou negativní, přesto po dobu zásahu v okolí místa doporučujeme nevětrat,“ píší hasiči.

„Odpadem je hala zaplněná po celé své ploše, předpoklad doby zásahu je ještě na několik hodin,“ uvádí. Odpad bude muset být rozhrabán a řádně dohašen.

cript>

Domů
Sdílet
Diskuse