Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2020 18:13
Čas čtení 0:36
Adam Novosad

Tinder spouští verifikaci obličeje. Na rande bys už měl potkat jen člověka, kterého opravdu chceš

TECH TINDER
Uložit Uložené

Aplikace chce zpříjemnit uživatelům výběr potenciálních partnerů.

Ve světě internetových seznamek se snadno stává, že za profilem, který v aplikaci olajkuješ, se ve skutečnosti ukrývá úplně jiný člověk.

Doporučeno
Influencerky už mají po krk dokonalosti. Moje tělo je normální, zdůrazňují a snaží se odstartovat nový trend sebelásky Influencerky už mají po krk dokonalosti. Moje tělo je normální, zdůrazňují a snaží se odstartovat nový trend sebelásky 24. července 2020 14:51

S takovými praktikami se zřejmě setkala většina uživatelů služby Tinder, což samotnou aplikaci přimělo vymyslet způsob, jak proti tomu bojovat. Rozhodli se, že začnou verifikovat, zda mobil drží opravdu daný člověk a nejde o modelku z Instagramu, jejíž fotky si někdo stáhne na svůj experiment.

Od začátku tohoto roku proto Tinder postupně uvádí do provozu funkci Photo Verification. V praxi nejde o nic složitého, stačí si rozkliknout svůj profil a nechat si ověřit, že fotky, které jsi nahrál, skutečně korespondují s tvou tváří.

Tinder chystá verifikáciu tváre, aby si na rande mohol ísť s človekom, ktorého si naozaj olajkoval
Zdroj: Tinder

Tinder od tebe bude chtít, abys napodobil selfie, která poslouží jako předloha. Pokud se pózy budou shodovat, Tinder tvůj profil ověří modrým symbolem.

Aplikace chce tímto způsobem docílit, aby jí uživatelé mohli při lajkování jednotlivých profilů činit informovanější rozhodnutí. Funkci už mají někteří uživatelé v Česku k dispozici.

Domů
Sdílet
Diskuse