Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2020 8:46
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

Facebook smazal Trumpovi video. Tvrdil v něm, že děti jsou imunní vůči Covid-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Donald Trump opět vyrazil veřejnosti dech svými dezinformacemi.

Ve Spojených státech amerických nemají pandemii koronaviru pod kontrolou, ale prezident Donald Trump i tak nevidí žádný problém v tom, aby země znovu otevřela své školy. V takovém duchu se neslo i jeho vyjádření pro televizi Fox News, v níž ve středu 5. srpna telefonicky vystoupil s názorem, že dětem ani nic nehrozí, píše BBC.

„Pokud se podíváte na děti, děti jsou téměř – a téměř bych řekl, že úplně – téměř imunní vůči této nemoci,” konstatoval Trump. Děti prý mají mnohem silnější imunitní systém a nemají s virem žádný problém.

Toto konstatování ale není pravdivé, protože i děti se koronavirem mohou nakazit a zejména ho rozšiřovat, což potvrzují výzkumy, úřady veřejného zdravotnictví a jim podobné organizace po celém světě.

Trump tvrdil, že deti sú imúnne voči Covid-19, tak ho Facebook aj Twitter zablokovali. Video musel odstrániť
Zdroj: TASR/AP

V reakci na vyjádření prezidenta se sociální sítě Twitter i Facebook rozhodly tato videa na profilech zablokovat.

Facebook video rovnou smazal s upozorněním, že Trump šíří dezinformace o Covid-19, zatímco Twitter dokonce dočasně zablokoval účet @TeamTrump, který nahrál stejné video z rozhovoru. Účet zůstal zmrazený, dokud video nebylo odstraněno.

Doporučeno
Trump ve videu použil song kapely Linkin Park, již bylo smazáno. Chester kdysi označil Trumpa za větší hrozbu než terorismus Trump ve videu použil song kapely Linkin Park, již bylo smazáno. Chester kdysi označil Trumpa za větší hrozbu než terorismus 19. července 2020 17:01

I když Facebook v minulosti penalizoval Trumpa za falešná vyjádření, v tomto případě šlo o první trest za sdílení dezinformací na téma koronavirus. Twitter minulý měsíc chvilkově zablokoval účet Trumpová syna, který zase propagoval dezinformace o léku hydroxychlorochin.

Domů
Sdílet
Diskuse